Oświadczenie klubu

Opublikowano: 07 kwiecień 2019

W związku z zajściami na obiekcie sportowym OKS Iskierka Szczecin informujemy, że klub nie wyraża zgody na wywieszanie transparentów niezgodnych z prawem.

Zarząd klubu odcina się od wywieszonych, przez niezadowolonych rodziców transparentów. Treści prezentowane na transparencie wyczerpywały znamiona przestępstwa z Kodeksu Karnego §257 (Kto publicznie znieważa grupę ludności albo poszczególną osobę z powodu jej przynależności narodowej, etnicznej, rasowej, wyznaniowej albo z powodu jej bezwyznaniowości lub z takich powodów narusza nietykalność cielesną innej osoby, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.)

Zarząd klubu informuje również, że sprzeciwia się wywieszaniu przez „rozwścieczonych rodziców i braci” transparentów zniesławiających trenera pierwszego zespołu Krzysztofa Sobieszczuka. Trener cieszy się pełnym poparciem Zarządu klubu jak również zawodników. Jest fachowcem w swojej dziedzinie i wszystkie podejmowane przez niego decyzję są w pełni akceptowane przez klub. Naruszenie nietykalności cielesnej trenera czy jakiegokolwiek człowieka jest niedopuszczalne i poniżej poziomu, do którego jako klub nie mamy zamiaru się zniżać.

Co najważniejsze sprawcy zajścia zostaną ukarani. W związku z obecnością monitoringu na obiekcie udało się zidentyfikować osoby, który rzucał przedmioty w kierunku szkoleniowca Iskierki oraz wywieszały szkalujący jego imię transparent. Dane sprawcy wraz z filmem, oraz zdjęciami zostały przekazane panu Krzysztofowi Sobieszczukowi w celu wytoczenia procesu cywilnego. Dodatkowo klub złoży stosowne zawiadomienie na policji z prośbą o ściganie sprawców.

1. Następny mecz
  2. Poprzedni mecz
  3. Tabela

Brak dodanych meczów. Uzupełnij bazę danych.

# Zespół M PKT
1 Flota 22 57